No to elegancko
Przeanalizowałem temat i najprawdopodobniej w przyszłym roku kupię wydechy firmy Beowulf, są soczyste i za około 2,5 tys. zł idzie dostać 2 sztuki, na zagranicznych forach bardzo chwalą...
A jeszcze wracając do szyby, bo aktualnie używałem standardowej + deflektor - ochrona niezła, ale bujało motocyklem w zakrętach przy większej prędkości + bujało na autostradzie przy sporo większej prędkości. Zrobiłem eksperyment i odkręciłem deflektor...efekt doskonały, pełna stabilność maszyny, niemal nieodbiegająca od ścigacza. Stąd decyzja o tym, żeby coś z tą szybą zrobić, bo teraz jest lepsze prowadzenie, ale szumi bardziej, a przydałoby się połączyć prowadzenie z ochroną
o ile to możliwe. Oglądałem szyby różnych firm, ale najbardziej do mnie przemawiają oryginalne przedłużane jak tutaj:
http://olej-motocyklowy.pl/k881,akcesoria-yamaha-akcesoria-do-tdm900.html I teraz pytanie: wziąć tą +80 mm czy tą +145 mm? Zastanawiam się czy krótsza da już dobrą ochronę przed wiatrem, czy będzie niewiele lepiej od standardowej, z kolei czy ta dłuższa nie będzie jak deflektor: ochrona dobra, ale znowu wystąpią turbulencje i maszyna będzie traciła stabilność (czyli wrócę do punktu wyjścia).
Ma ktoś jakieś doświadczenie w tej kwestii?