Zgadzam się z tym, że 5-6 motocykli to maks, EDIT: ale ciekawe czy uzbiera się nas 3 czy czterech. Poza tym to też swoistą przygodą byłoby podróżowanie taką watahą
Termin pasuje mi póki co od drugiego tygodnia lipca do końca sierpnia- jestem elastyczny.
Co do rozplanowania trasy, to miałem trochę mieszane uczucia- często może się zdarzyć, że zechcemy bardziej przycisnąć, albo droga będzie super. Wydaje mi się jednak że rozplanowanie to chyba jedyna metoda żeby coś z tego wyszło. Jednak musimy to zrobić jak najdokładniej.
Powstaje pytanie ile kilometrów (godzin) dziennie chcemy robić, co zwiedzać, które drogi są godne naszych motocykli, no i czy może np. któryś z forumowiczów udzielił by nam polanki na nocleg- zawsze fajniej się zintegrować z Zoną niż kleszczami.
Namioty i raz na jakiś czas (2-3 razy) nocleg w czymś z materacem bardzo mi odpowiadają.
Ogólnie chcemy zrobić pętelkę po PL
, także nie ważne kto i gdzie dołączy, czy też na który etap- trzeba tylko ogarnąć np. przez kogo i kiedy zahaczamy itp.
Na początek proponuję zebrać jakieś informacje:
kto z forumowiczów chciałby Nas ugościć w okolicach naszej trasy?
czy znacie jakieś fajne miejsca na nocleg- ładne pole namiotowe, agroturystyka, tani zajazd?
co chcemy po drodze zobaczyć?
Wypisujcie tutaj te informacje, łącznie z mniej więcej kilometrem trasy, literkami odcinka, zaznaczeniem miejsca i modyfikacją trasy na google maps, ewentualnie z propozycjami zmian jeżeli to co na tę chwilę Wam nie odpowiada.
Później- gdy ustalimy ile km dziennie, w jakim składzie, kto nas ugości, moglibyśmy się podzielić opracowywaniem szczegółowo etapów i np. każdy opracowałby po ~600 km.
Zmodyfikowałem trasę na odcinkach:
A-B zamiast lecieć prosto na Białystok (najnudniejsza trasa jaką znam)
, za Wyszkowem odbijamy w prawo i prosto na Hajnówkę.
B-C wiedzie przez Ełk i Giżycko do Elbląga (ale można też Mikołajki, Mrągowo, Morąg - jak wolicie)
G-H przez Czechy i Kudowę Zdrój - chyba krócej i weselej
Na tę chwilę nie podobają mi się odcinki:
D-E - trasa przelotowa Gdańsk-Szczecin
H-I - 100 km przez A4- ale może nie ma co lamentować
J-K - trasa od Lublina do Warszawy- też nic ciekawego- same fotoradary i pełno tirów
mapa po modyfikacjachDo wakacji jeszcze sporo czasu, także się wyrobimy.
Może macie pomysł na wyznaczanie trasy w innym portalu mapowym, albo w inny sposób na google maps- strasznie długo się to ładuje (przynajmniej u mnie)
Zachęcam też niezainteresowanych udziałem w wyprawie Zonowiczów do pomocy- może znacie jakieś ciekawe miejsca które warto odwiedzić, lub chcielibyście Nas ugościć. Nasza trasa przyda się pewnie komuś w przyszłości