jak tam w temacie wyjazdu? - ja z kolega
szykuję własny wyjazd do Chorwacji. przymierzamy się w 2010r. do wyjazdu do Chorwacji, jako że to piękny kraj i nie za daleko od Polski (około 600km od granicy do granicy).
Trasa: Polska-Czechy-Słowacja-Węgry-Chorwacja, być może skoczymy na 1 dzień do Wenecji
Termin - około 16dni, początek czerwca dokładny termin wyjazdu do uzgodnienia, mogę się trochę dostosować,
Spanie, wydatki - ekonomicznie, namiot i camping, zresztą tam będzie ciepło
Podróż - spokojnie, bezpiecznie, bez szaleństw i mandatów, do 100km/h. Zatrzymujemy się po drodze i zwiedzamy.
Dokładna trasa i atrakcje do uzgodnienia, generalnie chciałbym w 2-3 dni dojechać na miejsce i tam powłóczyć się z 8-10 dni zwiedzając wszystko co ważniejsze w tym kraju, po czym powrót.
Wymagania: sprawny technicznie motocykl dowolnej marki, assistance (jest b.tanie) i dobry humor smile.gif
Tutaj macie przykładowe relacje z takiej wyprawy:
http://www.scigacz.pl/Chorwacja,na,motocyk...nsalp,2264.htmlhttp://przewodnik.onet.pl/1229,1660,122221...kl,artykul.htmlSą jacyś chętni na wspólną podróż? Myślałem wycieczce na 2-3 motory.
Kontakt:
GG: 8906929
mail: crom28@gmail.com
aktualizacja:
wyjazd byłby na początku czerwca 2010r., wtedy jest już ciepło ale nie ma upałów, a jednocześnie jest taniej i łatwiej o nocleg. Przewodniki zalecają wybierać się właśnie wtedy.
Preferowane drogi oczywiście asfalt, żadnych szutrów, najlepiej drogi bezpłatne, o niewielkim natężeniu ruchu. Konkretna trasa zostanie zaplanowana, zgromadziłem już komplet przewodników po wszystkich krajach, ale będziemy elastyczni, nie gonimy za wszelką cenę, raczej zwiedzamy, jedziemy spokojnie. dzienne przebiegi to +/-300-500km, zależnie od tego co tam po drodze będzie do zobaczenia.
Noclegi ekonomiczne - camping i namiot. Nastawieni jesteśmy na spokojne podróżowanie z miejsca na miejsce, z zamiarem zobaczenia i zwiedzenia po drodze jak największej ilości atrakcji. Być może na 1 dzień wyskoczymy także do Wenecji.
Póki co skład 3-osobowy, jadą 2 pewne motory, być może 2 kolejne dołączą, zapraszam kolejnych chętnych.
Zachęcam do kontaktu na GG/mail.