Witam wszystkich TDMowych specjalistów
Oglądałem dzisiaj sprzęta który mnie interesuje. Motocykl pochodzi z Włoch , 2003 rok, 68 tyś na szafie.
Kilka drobizgów które mnie niepokoi ;
Tłumik jest pożółknięty , czy to oznacza że ktoś ostro pałował maszynę ? ;
Tylna opona jakby miała niski profil, nieoryginalny rozmiar ? pewnie po fotce ciężko stwierdzić ( nie zrobiłem zdjęcia rozmiaru
).
Rama wygląda jakby w miejscu łączenia na śrubach była opuszczona delikatnie , tak jest, czy się czepiam ?
To chyba nie są oryginalne śrubki, oryginały w torxie są ? Jest sens zdejmowania czachy przy normalnym użytkowaniu czy to oznacza jakieś interwencje ?
Co to za dziwne wżerki na silniku ? Przegrzany był ? czy ten typ tak poprostu ma ?
Pozatym mechanicznie jest całkiem całkiem. Jakieś tam rysy są, ale to normalka przecież.
Martwić się tym przebiegiem 68 tysięcy ? Uda mi się polatach jeszcze chociaż sezon czy się rozleci przy takim przebiegu ?
Podobno jak jest kręcony w dół do 30tyś to lepiej chodzi
Uzgodniłem, że w cenie będą wymienone uszczelki w lagach + olej, wymieniony olej z filtrami , wymieniony rozrząd ( jest głośny przy dużych obrotach ) oraz nowy akumulator ( stary słabo kręci ).
Panicznie boje się zakupu , już mnie raz oszukano przy zakupie samochodu osobowego
Tyle. Pozdr.