Witam.
Mam dwa pytania.
Pierwsze to:
Mam 194cm 85kg 2 sezony na Suzuki GS 500, chcę przesiąść się na TDM'ke 3VD. Strasznie ciągnie mnie do turystyki. Na gsie zrobiłem mało około 5 tys. km. Z takim małym doświadczeniem mogę się przesiadać na Yamahe?
GS'a używam głownie do jazdy po mieście i tu spisuje się świetnie. Ale bardzo podobają mi się podruże na motocyklu a tu Gs zwłaszcza przy moim zwroście słabo daję radę. Szybko pojawia się ból pleców potem nogi itp. Jeżdżę z partnerką ona również narzeka na konfort. Przymierzałęm się do TDM'ki to siedziało mi się super. Automatycznie prostą sylwetkę przybrałem. Na postosju nie przeszkadzała mi zbytnio jego waga. Ale nie jeździłem nią. Jedyne na co zwróciłem uwagę że Yamaha ma nisko siedzenie i nogi w czasie postoju miałem mocno zgięte ale to nie problem bo chcę nią jeździć a nie stać
TDMka troche mnie przeraża jej gabaryty i pojemność. GS to przy niej zabawka:D
Czy taka tdmka sprawdzi się dobrze w podróżach po mieście w dojazdach do pracy?
Pytanie drugie pasujące do tematyki postu:
http://otomoto.pl/yamaha-tdm-850-zamiana-na-xt-tt-dr-M3638724.htmlCo myślicie o tym egzemplarzu? Trochę wysoka cena, z tego co ja zaobserwowałem osobiście to nie ma wszystkich śrub w owiewkach tylna opona do wymiany bo ponoć się ślizga i rozwiercone tłumiki ;/ Czekam na Wasze zdanie, może jest to znany egzemplarz z forum? Ponoć ten motocykl stał 2 lata bardzo mało używany.
I gdyby mi ktoś powiedział na co zwrócić uwagę bo w piątek pojadę jeszcze raz ją oglądać. Jaka powinna być grubość tarcz? Jaki laczki powinny być? Chodzi mi tu o wymiary.