każdy planuje trasy wg siebie.. Pozwolę sobie w Twoim wątku umieścić moje uwagi:
-Alpy Austriackie i Włoskie są tak piękne i rozległe że możesz jeździć tydzień i więcej i nie będziesz miał dosyć.Jeśli dodatkowo zawiniesz do Szwajcarii to dwa tygodnie z głowy.
-Rumunia, Kosowo, Macedonia, Serbia, Bośnia -- pętla w sam raz na wakacje. jest tyle miejsc do odwiedzenia i na tyle dzikie tereny że nie warto robić przez nie tranzytu..
-Czarnogóra, Chorwacja, Słowenia.. patrz wyżej. A dodatkowo na półwysep Plejesac lub inne wyspy popłynąć promem.. i kilka dni na moczenie tyłka w Adriatyku.. ehhhhh...
-i na koniec Niemcy, Czechy.. Ty zamierzam być w tym roku...
podsumowując: trasa którą wytyczyłeś na mapie może nie być do zrobienia w terenie.chyba że masz duuużo czasu wolnego nie wspominając o gotówce. państwa które odwiedzisz są zróżnicowane.. Na zachodzie, w Chorwacji, Czarnogórze nocujesz inaczej, w Rumuni, Kosowie, Serbii inaczej..
Ja każdą z tych pętli robiłem oddzielnie /z wyjąkiem Niemiec i Czech/.. I chętnie wybiorę się raz jeszcze.. Są tam niesamowite klimaty które znajdujesz kiedy się nie spieszysz... szkoda by mi było tylko przejechać tę trasę tylko dla zaliczenia kilku tysięcy kilometrów..
chętnie poczytam czy pojechałeś i gdzie pojechaleś
)
howk..