sorki ze dopisze sie tu ale dodam kilka informacji bo bylem w tym samym czasie i okolicach
Winietki na slowacje 10e (45 pln)
Winietki na wegry jakies 2975f (~45 pln)
Ceny winietek na auto.
Drogi dobre, choc mozna przejechac sie po dziurach, jednak lepiej niz na slowacji.
Dziwne ze duzo dróg ma wylaczone pobocze i zakaz jazdy rowerem.
"Termy" w Miskolcu przereklamowane jak pisze kic13 ale za to 70 pln za 2 osoby na caly dzien
Sa w trakcie remontu i jeszcze czesc basenow nie jest dostepna.
Noclegi w pensojatach znalzlem za 7000-8000f za pokoj 2 osobowy z kibelkiem. (~110 pln)
Mozna placic karta kredytowa w wiekszosci pensjonatow.
Zajebiscie dobre i tanie zarcie. np. obiad 2 daniowy dla 4 osob z 2l winka w knajpie wyszedl nas jakies 150 pln.
Ceny wina smieszne
W Tokaju spotkalismy motonitow na chromach ze slaska (gornego i dolnego) - takze bylo glosno
Piekne miasteczko - nie wiem czy kic13 zwiedzil muzeum motocyklowe przy Tokaju, w takim miasteczku z piekielnie dluga nazwa (i drugie podobne obok) - mi niestety ucieklo to i nie zwiedzilem - bedzie okazja podjechac na motorze jeszcze raz.
Poza tym w Tokaju nic nie ma... winko i winko...
ze 4 knajpy, 2 kawiarnie... rzeka z komarami
1 dzien na Tokaj max
Na Balaton i Bude sie nie wybralismy ale odwiedzilismy za to Eger i jego piwniczki winne.
50 szt piwniczek, w kazdej mozna probowac wina... ceny znosne, pojemnosci rozne (do 20-50l w plastiku
)
Warto odwiedzic... bardzo mi sie podobalo ze porobione sa stanowiska "grilowe" przygotowane ja ichnie kociolki z gulaszem... miescowi podgrzewali sobie jedzonko i zajebiscie tam pachnialo...
Gulasz obowiazkowy i kotlet cyganski!
Uwaga na papryczki... mozna sie pozbawic smaku i oddechu
Ogolnie ceny rewelacyjne (poza paliwem) i polecam wyprawe na Wegry.
Ja na bank tam wroce...