Autor Wątek: [K] Gaźniki do 4tx - pilnie  (Przeczytany 5467 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kilwar

• Michał
  • TDM User
  • Kraków
  • 60 km/h
  • **
  • Michał
[K] Gaźniki do 4tx - pilnie
« dnia: May 29, 2013, 18:13:39 »
Kupię gaźniki do TDM 4tx '98.

Okazało się, że moje są w tragicznym stanie (stąd to spalanie). Do wymiany są membrany z przepustnicami i iglice (razem prawie 1200zł). Sporo taniej mi wyjdzie jak znajdę gaźniki w dobrym stanie.

Natknąłem się na taką aukcję: http://allegro.pl/yamaha-tdm-850-gaznik-mikuni-38-nowy-gazniki-i3278431406.html Czy to możliwe, że oryginalny gaźnik kosztuje 800zł? U dealera Yamahy chcą 5600zł.

Motocykl leży rozebrany u mechanika i jak nie uda mi się przez weekenend zdobyć całych gaźników to będę wymieniał te części. (na dole zdjęcia moich).

Offline MatiZ

• TDM User
  • Rzeszów
  • 250 km/h
  • Crf 1000 advenczer i jeszcze szport
Odp: [K] Gaźniki do 4tx - pilnie
« Odpowiedź #1 dnia: May 29, 2013, 21:03:05 »
Hejka

Po czym wnosisz ze przepustnice do wymiany? sa podrobione czy jak? Membrany rozumiem ze masz popekane/nieszczelne?? Iglice widze podrobione wiec do wymiany.

Moge Ci pomoc z iglicami, przepusatnice musze sprawdzic bo mam prawie cale gazniki na czesci poza membranami i zaworkami ssania.

Co do membran to zapytaj Klama80 on niegdys mial takie cus.

Offline j23

• TDM User
  • 20 km/h
  • *
Odp: [K] Gaźniki do 4tx - pilnie
« Odpowiedź #2 dnia: May 30, 2013, 21:36:58 »
Cześć,

Mam gaźniki kompletne z TDM 1998 4TX. Pochodzą z motocykla w którym kolega zapomniał dolać oleju i zarżnął silniczek.
Gaźniki 100% sprawne . A do TDM wsadziliśmy cały silnik z gaźnikami z 2001 roku.

generalnie, prócz gaźników mam cały silnik do sprzedania.
jeśli Cię interesuje to proszę o kontakt adrianholodiuk@gmail.com

pozdrawiam Adrian