Jakiej długości będzie moja trasa jeszcze dokładnie nie wiem (myślę, że zmieszczę się w 4000 km). Jak napisałem w poście wyżej nie będzie to wypad tylko w Alpy.
W zeszłym roku miejscem docelowym mojej podroży była Czarnogóra. Niestety ok.900 km. przyszło jechać mi w deszczu (co spowodowało spore opóźnienie moich planów). Z racji ograniczenia czasowego moja trasa skończyła się w Dubrovniku. Postanowiłem wiec w tym roku wybrać się do Czarnogóry lecz przez Serbie. Jednak sytuacja w ostatnich miesiącach w tamtych regionach nie jest za ciekawa, a ja nie należę do hardcorowców, (miałem jechać sam oczywiście z plecaczkiem) wiec decyduje się na wypad w inne regiony.
Poniżej przedstawiam bardzo skrócony plan mojego wyjazdu. Oczywiście jeśli mielibyśmy jechać większa ekipa to wszystko jest do przedyskutowania.
Wyjazd ok. 10. września
Dzien 1 – Wyjazd z domu ->miejsce docelowe Rijeka (ok. 1000 km. licząc z Rzeszowa)
Dzien 2 – odpoczynek no i szlajanie się po okolicy.
Dzien 3 – Pula oraz Triest (Nocleg w okolicach Triestu)
Dzien 4 – Przejazd przez Słowenie -> miejsce docelowe Wenecja
Dzien 5 – Kierunek Austria. O tamtych regionach zbyt wiele jeszcze nie czytałem wiec nie pisze punktu docelowego. (na pewno gdzieś w Alpach)
Dzien 6 – do uzgodnienia
Itd.
Myślę, że cały wyjazd nie zajmie dłużej niż 12 dni.