Cześć,
Na forum zaglądam od jakiś 2 lat odkąd jestem szczęśliwym posiadaczem TDM 900 do tej pory sie nie udzielałem ...
Nie wdając się w głębsze szczegóły. Planuję euro trip który jest dla mnie możliwy i nie ukrywam jest marzeniem mojego życia:) Zbieram informacje o wszystkim co może być przydatne. Będę naprawdę bardzo wdzięczny wszystkim za pomoc wszystkim ludziom dobrej woli:)
Chciałbym się podpytać o Wasze doświadczenia w kwestii podróż na TDMce.
Na wstepie chciałbym powiedzieć że moja TDMka 900 to model z 2002 bez poważnych uszkodzeń. Sprowadzona z Włoch w Polsce jestem 2 właścicielem (odkupiłem od starego kumpla
) na szafie jest 78 tys kilometrów ale maszyna jest zadbana w dobrym stanie. Bo o nią dbam
Zamierzam pojechać z Warszawy przez północne Niemcy Francję do Hiszpanii następnie zamierzam przeciąć kontynent zjechać na południe i lazurowym wybrzeżem wracać przez południową Hiszpanie i Francję i alpy do Czech i warszawy. Tak wygląda ramowy plan trasy obliczony na jakie 8 tys kilometrów i 2-3 tygodnie. tyle mam czasu. Chciałbym raczej nocować u ludzi żeby poznać kogoś ciekawego. Start gdzieś w maju 2016.
To o co chciałbym zapytać Was to:
1. co sprawdzić w motocyklu oprócz rzeczy podstawowy takich jak układ hamulcowy opony cięgna ?
2. czy macie sprawdzone miejsca gdzie można założyć stelaż pod kufry ? jakie kufry są dobre i tanie
potrzebuje informacji jak wozicie graty na wyprawach:) może są jakieś patenty
3. jaki ekwipunek zabrać ze sobą ?
4. Gdzie warto pojechać w krajach takich jak Niemcy Francja Hiszpania ? To dla mnie super ważne, chodzi mi o miejsca których nie ma w przewodnikach
coś ekstra dla motocyklistów:)
5. noclegi coś w krajach wyżej wymienionych.
6. wszystkie praktyczne porady jakimi chcecie się podzielić
Na koniec powiem że jesli przegapiłem coś na forum i są na ten temat wątki to nie zabijacie i nie hejtucie z góry dziękuję
Dzięki za pomoc i dobre słowo
Szerokości